KITFORMA · EDİTÖR REHBERİ
list.sort sonucunu atayınca neden None elde ediyorum?
KitForma editör rehberi. `list.sort()` mevcut listeyi değiştirir ve `None` döndürür; yeni sıralı liste üretmez.
Adım adım çözüm
list.sort() mevcut listeyi değiştirir ve None döndürür; yeni sıralı liste üretmez.
Yerinde değişiklik için atamasız items.sort(), yeni liste için ordered = sorted(items) kullan. İkinci durumda orijinal sıranın korunduğunu test et. Kayıtlarda key=lambda row: row["created_at"] gibi anahtar ver ve eksik alanın davranışını belirle. Sıralama kararlıdır fakat eşit anahtarları benzersiz yapmaz. Girdi sırası değişiyorsa tekrar üretilebilir sonuç için ek eşitlik bozucu anahtar gerekir.Kaynaklar ve doğrulama
Kaynak kontrolü:
Kapsam notu: Bu editör rehberi belirtilen kaynaklara ve araç davranışına dayanır. Forum sorusu veya kendi sitemizde görülen sorgu; genel arama hacmi, düşük rekabet, sıralama garantisi ya da başka cevapların yetersizliği anlamına gelmez.
Bu başlangıç rehberi KitForma tarafından yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır; gerçek bir üye sorusu veya bağımsız kullanıcı yorumu gibi sunulmaz. Kaynakları ve kendi dosyandaki sonucu kontrol et. Hata görürsen tartışmada bildirebilirsin.